Delfiakake

Må bare dele oppskriften på verdens beste Delfiakake, den smaker rett og slett helt fantastisk. Jeg husker tilbake til da jeg var mindre og oldemor lagde Delfiakake med kjeks, lakris, marsipan og mye mer snadder. Men i dag prøvde jeg meg først og fremst på en med bare kjeks og den ble nydelig ♥

FREMGANGSMÅTE

Smelt delfiafettet i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i fettet. Tilsett kaffe og rør til blandingen er jevn. Avkjøl til sjokoladeblandingen er lunken.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn sjokoladeblandingen gradvis.

Kle en liten, smurt brødform (1 liter) med matpapir i bunn og kanter. Hell først i litt av sjokolademassen, slik at bunnen på formen blir godt dekket. Legg på et lag med Per-kjeks. Dekk over med sjokolademasse, og gjenta til du har  ca. fire lag med kjeks og et lag med sjokolade på toppen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Ta kaken ut av formen og fjern matpapiret. Sett kaken på et passende fat og pynt med gelétopper, non-stop, marsipanfigurer eller det du måtte ønske.

Serveres i tynne skiver, gjerne sammen med en kopp kaffe.

– M

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *