Frokost rundstykker

I dag måtte jeg bare prøve meg på rundstykker – og fy søren.. di ble skikkelig gode, hehe! Har kveldsvakt i Hjemmetjenesten i ettermiddag, så formiddagen har jeg brukt til å rydde siste rest av poser og småting, bakt rundstykker og gått en tur med Holly.

♥ 130 g smør

♥ 7 dl melk
♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel)
♥ 250 gram sammalt hvete grov
♥ 100 gram lettkokte havregryn
♥ 1 pakke tørrgjær

♥ 1 ss ferskere bakst fra idun
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss sukker (kan sløyfes)
♥ 1 egg 

♥ 1 egg til pensling
♥ 1 ss melk til pensling
♥ Solsikkefrø/solsikkerkjerner/havregryn

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm på svak varme til fingervarme. Bland alt det tørre og tilsett smør og melk-blandingen. Elt godt i 10 minutter (en fordel med kjøkkenmaskin). Tilsettes egget når alt er blandet. Tilsett mer mel om nødvendig.

Hev deigen under plast i ca 1 time til den har blitt dobbelt så stor. Bak ut deigen med mel og lag 12-16 rundstykker (de hever mye etterpå så ikke lag dem for store). Etterhev rundtstykkene i ca 30 minutter (kan redusere hevetiden litt) Pisk ett egg og 1 dl melk sammen i en bolle. Pensle rundstykkene og strø enten solsikkekjerner, sasamfrø eller havregryn på toppen før steking.

Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl dem på rist. De kan fryses og varmes opp i ovnen så er de så gode som ferske igjen. Jeg setter dem da inn i kald ovn og lar dem stå der til de er tinet på ca 100 grader.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *