LESS IS MORE

Jeg har hatt et opphold fra bloggen i sommer og om jeg kan være helt ærlig så har det i grunn vært ganske deilig. For er det noe jeg har tenkt på en god stund og enda mer denne uken så er det dette sosiale medier jaget, likes, perfekte jenter, fine kropper, skjult reklame som blir trykket inn i underbevistheten vår hele tiden, reklame for den nyeste telefonen, klær som er populære akkurat nå, som vi ikke bruker om 2 måneder lengre osv osv, listen er ekstremt langt. Vi sitter i flere timer om dagen på enten en pc eller på telefonene våre og vi er tilgjengelige 24/7.

Her om dagen så jeg en dokumentar på Netflix (Minimalism: A Documentary about the important things) og den fikk meg til å tenke helt sykt over hva vi egentlig bruker tiden vår på. Vi har ET liv her på jorda og vi scroller nedover Facebook og Instagram i lange tider, vi kjøper oss en veske til flere tusen kroner og jager etter ting for å bli litt mer lykkelige eller fordi vi mener vi fortjener det. Men blir vi egentlig lykkeligere av ting? Vi blir konstant påvirket av alt rundt oss uten at vi egentlig tenker over det. Jeg anbefaler virkelig alle å se den dokumentaren.

Vi er redd for å gå glipp av ting og følger med på alt av sosiale medier på telefonene våre men det vi går glipp av er livet vårt og de tingene som virkelig betyr noe. (Familie, venner, opplevelser) Tenk å sitte som 70-80 åring på sykehjemmet og tenke over et liv der nakken er bøyd ned i telefonen mesteparten av tiden. Huff – helt ærlig syntes jeg det er skremmende hvordan vi lever og hvor opphengt vi er i ting. Tenk at depresjon og angst blant barn og ungdom bare øker og øker de siste årene, årsaken til mye av den økningen har vært sosiale medier og hvordan de blir påvirket av det.

I dokumentaren var det en dame som snakket om prosjekt 333. Det går ut på å finne frem 33 ting (klesplagg, sko, tilbehør) som man skal bruke i 3 måneder. Altså 33 ting til sammen med sko og alt. Jeg kan jo selv skrive under på at jeg har alt for mye klær som sjeldent blir brukt og hva er i det hele tatt poenget med å ha et skap fult av klær og en haug med sko. Må vi ha vesker og sko som passer til hvert eneste antrekk vi har på oss? Jeg skal hive meg på dette prosjektet og jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å savne de tingene jeg pakker bort. Her kan du lese litt om prosjektet og reglene.

Jeg slettet Facebook appen på telefonen for tre dager siden og har ikke hatt et eneste behov for å laste den ned igjen heller. Egentlig har det bare vært sinnsykt deilig å slippe å være tilgjengelig på ALT av sosiale medier. Det er helt sikkert mange som ikke er enige i det jeg skriver her og jeg mener heller ikke at alle er like og blir like fort påvirket av ting, der er folk veldig forskjellig. Men det er utrolig trist at statistikken viser at barn og unge sliter mer og mer med depresjon enn hva de gjorde før. Ting er alt for lett tilgjengelig og vi blir matet med reklame 24/7 uten at vi tenker over det selv. Nei, nå avslutter jeg før jeg blir alt for engasjert.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *